Влакна и поводи за риболов с фидер
+56
stamat699
dantho.mihov
hristovpe17
nursi
fastera
Kalin1983
maxi
Port_Royal
nikiil
garfield_90
rivezoro
Влади В
bobifoto
stan4o
Andro833
ЛукаБрази
djidjo
darvodelecat
jorjinio
Slavi8282
EDI
hiphopper
Dass
veselinov
Outsider
М. Сталев
dekata
Ивката Вълов
tanoman
del7710
Красимир
S_BANKOV
Калин
kibi
dimmitov
GogoBuboleto
Калин Запрянов
stridata
topsoft
Pavle mi pie
bobigrig
Божката
dotore
МИНЧО
marian shimano
lif3house
murphymet74
D.Dimitrov
Apollo
bachoivo
doktora000
Ники Дончев
miLen4o
Николай Лесев
butnik
dako
60 posters
Страница 8 от 8
Страница 8 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Влакна и поводи за риболов с фидер
djidjo написа:А, ако изтъниш 0,12 на 0,10 или 008 дали ще има повече резултат, щото с моното все пак можеш да ползваш ластик, то пък що да не можеш и с плетеното? Нали беше дебела плетката, взе по-тънко, или пробваш с него?
Идеята беше да се пробва дали въобще може да се ползва плетено за повод , като алтернатива на монофил 0.10 , който даже с ластика понякога дава фира. За целта купих плетено с посочен диаметър 0.04 , което се оказа (на око ) , около 0.13 , но поне ми даде да разбера че ДА , плетеното за повод има право на съществуване. Днес поръчах две ролки наистина тънък плетеняк , надявам се да бъде с реален диаметър под 0.10 , с което ще се отърва от ластика , и ще получа тънък , мек повод със здравината на монофил 0.14+ , който никога няма да се пресуква.
2019:
2021:
2022
2023
2024
Outsider- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 7095
djidjo харесва написаното
Що не пробваш с Нанофил, наистина е тънко, обаче голям проблем с възлите? Имам такова на 004, няма късане, един възел обаче и е като паяжина, къса се с поглед.
djidjo- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 1328
nikiil харесва написаното
Нанофила е за основната линия. Точно заради възлите не става за поводи.djidjo написа:Що не пробваш с Нанофил, наистина е тънко, .........
dantho.mihov- 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 668
Аз така и не можах да го ползвам пълноценно. Нито за основно нито за нищо. То и на основно все трябва да го вържиш на края, е те там е проблема. Гледах клипове на възли, четох в упътването и не става и това е.dantho.mihov написа:Нанофила е за основната линия. Точно заради възлите не става за поводи.djidjo написа:Що не пробваш с Нанофил, наистина е тънко, .........
djidjo- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
Док 5 /Пешо/ няколко години ползваше само нанофил до като се изчерпаха наличностите във Видракс. Меродавен е възела посочен на опаковката на влакното. Трудно, но става. Просто ни е по-лесно с другите влакна.djidjo написа:Аз така и не можах да го ползвам пълноценно. Нито за основно нито за нищо. То и на основно все трябва да го вържиш на края, е те там е проблема. Гледах клипове на възли, четох в упътването и не става и това е.dantho.mihov написа:Нанофила е за основната линия. Точно заради възлите не става за поводи.djidjo написа:Що не пробваш с Нанофил, наистина е тънко, .........
И интересно съвпадение има при него - май хващаше повече точно с това влакно /дано не ми се сърди/.
dantho.mihov- 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 668
Точно заради пост на Док5 в този форум преди десетина години изкупих ролките нанофил в Германия и във Видракс Сф.
Към днешна дата мисля, че беше грешка: къса се лесно на възел, разбрида се и потъва много по-бавно от плетеняка, а това си е проблем при големи дистанции....
Към днешна дата мисля, че беше грешка: къса се лесно на възел, разбрида се и потъва много по-бавно от плетеняка, а това си е проблем при големи дистанции....
nikiil- 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 746
djidjo харесва написаното
И аз се бях подхлъзнал, обаче за няколко риболова на дистанция разбрах, че не е моето (поради горните причини) и бързо го прибрах по чекмеджетата.nikiil написа:Точно заради пост на Док5 в този форум преди десетина години изкупих ролките нанофил в Германия и във Видракс Сф.
djidjo- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
Аз от отзивите на колеги - никога не съм го ползвал лично , стигнах до извода че нанофила няма приложение в никакъв вид риболов , и че е грешка на природата - така че го подминах от самото начало...
Иначе колега от Манията ми препоръча да пробвам Suffix nanobraid - било адски тънко , гладко и много по-здраво от нормален плетеняк. Ми може - ама го има в бяло , розово и яркожълто , та така...
Иначе колега от Манията ми препоръча да пробвам Suffix nanobraid - било адски тънко , гладко и много по-здраво от нормален плетеняк. Ми може - ама го има в бяло , розово и яркожълто , та така...
2019:
2021:
2022
2023
2024
Outsider- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 7095
Страница 8 от 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Влакна и поводи за риболов с фидер
» Кутия за съхранениe на ролки (влакна за поводи)
» Фидер гъм- ластик за фидер риболов
» Клипове за риболов с "Фидер"
» Риболов с фидер на пъстърва.
» Кутия за съхранениe на ролки (влакна за поводи)
» Фидер гъм- ластик за фидер риболов
» Риболов с фидер на пъстърва.
Страница 8 от 8
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 4 Ное 2024 - 23:50 by Outsider
Чет 17 Окт 2024 - 11:17 by djidjo
» Дъра, бъра за фидерите
Сря 11 Сеп 2024 - 19:42 by Outsider
» Продава
Пет 9 Авг 2024 - 12:06 by murphymet74
» Първоначално захранване (тежка захранка)
Вто 25 Юни 2024 - 14:06 by topsoft
» Видове хранилки и тяхното предназначение
Пон 4 Мар 2024 - 8:32 by kikk4o
» Стол/платформа/ за риболов с фидер - 2
Пет 2 Фев 2024 - 17:18 by Outsider