Куки и техните особености
+57
dako
djidjo
Ивката Вълов
jorjinio
glmv
EDI
veselinov
Dass
xsxboy
Влади В
bachoivo
rivezoro
М. Сталев
Калин
Николай Лесев
Красимир
Олег Димитров
tanoman
gloupan - Киро
Apollo
mmilen
Naas
nicko
bobigrig
Тони Начев
barbolov.1977
topsoft
жорката
Port_Royal
boreto1
Петър Василев
kRaikkonen
Станев
Милен Динков
shimano86
miLen4o
Dermy
marian shimano
Veselin_fish
Local
stan4o
gogata7904
Doktor-5
tsvetkoff
Outsider
aspius
LMMitrev
fiverov
butnik
ceco65
Бачо Илия
VNNaidenov
Теди
dekata
iliqn_d
Admin
TachkoT
61 posters
Страница 8 от 11
Страница 8 от 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Куки и техните особености
Калин написа:След Сърбия разбрах , че нямам малки леки и остри куки/ моите се затъпяваха след няколко риби/ ...
Някой да препоръча нещо ?
Последно време използвам само Б611, Super Spade на Дренан и разбира се японският Оунър. От Super Spade съм много доволен-трудно се затъпява, много добре се забива в устата, има хубава извивка. Не мога да кажа дали е тежка или лека, но много ми харесва да ловя с нея. А от Оунъра съм много очарован
Коки пита за малки, леки и остри, не за дебели и груби шарански куки
Кокич, а какви си ползвал до сега?
Кокич, а какви си ползвал до сега?
Naas- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 1031
Аз пък не съм очарован от Оунъра, даже напротив - с него имам много фитки понякога, естествено причината може да е в мен .А и както каза Наско - това със сигурност не е малка и тънка кука.
При мен оунър чика са ми основни за силвърфиш.
dako- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 5146
Най-добре се представяше карбон мач , но много бързо ми свършиха
Не им знам марките на другите ...
Сомчета много бързо затапяваха острието , голяма гад е това
Не им знам марките на другите ...
Сомчета много бързо затапяваха острието , голяма гад е това
Калин- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 2105
Коки , ако блясъка на никела не те притеснява - аз избягвам никелирани куки , тънка и остра е Камасан B 511. В малките размери - 18 и 16 да речем ,B 560 е адски читава кука с добро съотношение здравина/дебелина.
Колмик 957 е друга култова кука с подобно съотношение , а ако искаш наистина тънка , (плашещо тънка ) кука , в плувката се тачи Гамакацу 1310 като кука-стандарт , с kоято руския състезателен елит сравнява и мери всички останали.
(непременно опитай Колмика!)
ПЪСЪ - пет години се опитвам с пяна нa уста да ви убедя в ползата от тънки леки и МАЛКИ куки , на Световно трябваше да отидете , че да разберете , ма'а му стара!
Колмик 957 е друга култова кука с подобно съотношение , а ако искаш наистина тънка , (плашещо тънка ) кука , в плувката се тачи Гамакацу 1310 като кука-стандарт , с kоято руския състезателен елит сравнява и мери всички останали.
(непременно опитай Колмика!)
ПЪСЪ - пет години се опитвам с пяна нa уста да ви убедя в ползата от тънки леки и МАЛКИ куки , на Световно трябваше да отидете , че да разберете , ма'а му стара!
2019:
2021:
2022
2023
2024
Outsider- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 7091
Tънки и леки - ДА... В последно време се убеждавам в предимството в определени ситуации! Ама малки... Малки, малки, колко да са малки?Outsider написа:... се опитвам с пяна нa уста да ви убедя в ползата от тънки леки и МАЛКИ куки...
Преди време подарих всички куки по-малки от 16... Аз в "синхронното плуване" нямам намерение да влизам.
P.S. И идея си няма защо толкова хвалиш В560. Че е читава, да, ама чак "адски"?
Outsider написа:Гъма, аванса, умението на риболовеца, поводът и куката са важни, но НЕ премахват значението на бланка на фидера.
Пак ще си купиш Ники Престън PR322 е също много читава кукичка.
mmilen- 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 388
Еее някой да ме подкрепи,помислих че съм се сбъркал нещоmmilen написа:Пак ще си купиш Ники Престън PR322 е също много читава кукичка.
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 1650
Dass написа:Tънки и леки - ДА... В последно време се убеждавам в предимството в определени ситуации! Ама малки... Малки, малки, колко да са малки?Outsider написа:... се опитвам с пяна нa уста да ви убедя в ползата от тънки леки и МАЛКИ куки...
P.S. И идея си няма защо толкова хвалиш В560. Че е читава, да, ама чак "адски"?
Като отидеш на Световно , ще разбереш.
Майтапа настрана , има ситуации и риби (особено - някои риби) , при които малки е по-важно от практически всичко останало. Просто няма начин да презентираш правилно ЕДИН бял червей (една убийствена и незаслужено непозната/подценявана стръв) с кука по-голяма от ном. 18
B560.. Специфична форма , от която се откачва много малко риба. Дебелина , която позволява да бодеш вердевас на кука номер 12 ако се наложи.
Остра до смърт , и практически не се тъпи - за разлика от други , които трябва да се сменят едва ли не след всеки две риби..Универсална кука , която , в зависимост от размера , става за всичко.
-като стана дума - онзи ден купих десетина пакета куки (с образователна цел ) от производители или модели , които не съм ползвал никога. Тоест , не гарантирам за качество , но на поставените условия отговарят следните:
-Hayabusa chika 128 ( напомня силно Kamasan B511)
[You must be registered and logged in to see this image.]
-Hayabusa SDE194
И колкото и да е странно -Gamakatcu G-method Feeder . В размер 18 си е щекарска кука отвсякъде.
А бе къде си ми затрил любимото емотиконче , дето се почесва по главата?
2019:
2021:
2022
2023
2024
Добре де, вие по френско ли 'одите за риба? Че аз за уклей не слагам по-малка от 16-ка...mmilen написа:Пак ще си купиш Ники
Малката кука за мен е само увеличаваща фитките и с нищо не помагаща за повече "клюцане".
П.С. Имам останали едни 20-ки с "ухо". И едни супер здрави (Мустат) 20-ки... Ма то и пинки не може да се наниже на тях.
Outsider написа:Гъма, аванса, умението на риболовеца, поводът и куката са важни, но НЕ премахват значението на бланка на фидера.
[You must be registered and logged in to see this link.]
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
Иване аз те разбирам ... вече
Ще има сериозна ревизия на куките ми
Калин- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 2105
Коки каква е заигравката с куките,едва ли е заради сометатаКалин написа:Иване аз те разбирам ... вече
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
Dass написа:
Малката кука за мен е само увеличаваща фитките и с нищо не помагаща за повече "клюцане".
Малките куки ВОДЯТ до повече фитки от големите. Което с нищо не променя и не противоречи на факта , че на тях кълве МНОГО повече. Също така можеш да кажеш " тънките поводи водят само до късане , не до повече кълване"..
Ловил съм на язовири (в Испания , да припаднеш..) , където разликата от кука 20 , 18 или 16 беше в този порядък - кълве добре , кълве адски рядко , спира тотално ...рибата - мряна от половинка до кило .
А бе - примери да искаш.. Между другото , италианските майстори на клен на боло или мач въобще не ползват куки по-големи от 18 , като 20 и 22 са основния избор. Един бял червей , разбира се.
2019:
2021:
2022
2023
2024
Мдаааа... Явно за това от мен състезател НЯМА да стане. Просто не стои въпроса да ползвам 20-ка с 0.09 или да си пия биричката сред природата.
Да бе, да!bobigrig написа:Дренан карбон мач е идентична с В560
bobigrig написа:Не е ли така, не казвам, че са еднакви, а че са идентични
Квато и да е тънката разлика между "еднакви" и "идентични" , нито са еднакви , нито идентични.
Всички куки на Дренан с подобна форма са едни такива...чепати , деа.
От новите куки , които купих , в този дух са Mustad feeder и Daiwa Tournament - дайвата е малко тъничка , и излежда доста нежна , обаче Мустада изглежда просто жестоко , нямам търпение да ги пробвам.
Ники ме е изпреварил
2019:
2021:
2022
2023
2024
От едно време имам симпатии към Mustad. "Железни" в буквалния и преносния смисъл. Аз им викам "сделани"...
Ма Mustad feeder много, бе Ванка. И аз имам едни, дето май са за сом - здрави, дебели и с късо рамо.
Ма Mustad feeder много, бе Ванка. И аз имам едни, дето май са за сом - здрави, дебели и с късо рамо.
Аз В560 не съм ползвал и ми се сториха почти еднакви на снимка, но явно не е така, ще си взема да ги видя, че ми стана интересно...
откачените риби ще са по малко при карбон мача заради дървената извивка
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
Е аз където ги купих имаше само един модел , та...
(снимкaта лъже , куката е по-скоро черна -"black nickel")
(снимкaта лъже , куката е по-скоро черна -"black nickel")
2019:
2021:
2022
2023
2024
Te това е една от моите любими куки:
Цял ден можеш да изкараш с една кука - няма да мръдне! Само за шаран не стават...
Цял ден можеш да изкараш с една кука - няма да мръдне! Само за шаран не стават...
Последната промяна е направена от Dass на Сря 22 Юни 2016 - 0:21; мнението е било променяно общо 1 път
Барончето ми беше споменал преди време че много ги харесва тези но трудно се намират вече при нас
А един от най добрите състезатели на плувка в България лови само с Оунър от този и се кълне в него, аз го бях отписал след многобройни изправени и счупени куки
А един от най добрите състезатели на плувка в България лови само с Оунър от този и се кълне в него, аз го бях отписал след многобройни изправени и счупени куки
Naas- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 1031
То и 511 на камасан се изправя с поглед, но аз продължавам с кеф да си го ползвам, даже е предимство, когато ловя на трънясало дъно, прддпочитам изправена кука, вместо скъсан монтаж.
По въпоса с тънките и леки куки, миналата седмица в локалното магазинче B511 с размер 18 бяха свършили, та се принудих да експериментирам с Shiro Sode и съм приятно очарован след 3 часов интензивен риболов на уклей и червеноперки. Куката си е все така остра и 18ката добре си пасва с един бял.
По въпоса с тънките и леки куки, миналата седмица в локалното магазинче B511 с размер 18 бяха свършили, та се принудих да експериментирам с Shiro Sode и съм приятно очарован след 3 часов интензивен риболов на уклей и червеноперки. Куката си е все така остра и 18ката добре си пасва с един бял.
Страница 8 от 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Особености на риболова с английска дънна въдица
» Куки за метод фидер!
» Питане относно куки Камасан
» Куки за метод фидер!
» Питане относно куки Камасан
Страница 8 от 11
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Чет 24 Окт 2024 - 9:16 by dantho.mihov
» Клипове за риболов с "Фидер"
Чет 17 Окт 2024 - 11:17 by djidjo
» Дъра, бъра за фидерите
Сря 11 Сеп 2024 - 19:42 by Outsider
» Продава
Пет 9 Авг 2024 - 12:06 by murphymet74
» Първоначално захранване (тежка захранка)
Вто 25 Юни 2024 - 14:06 by topsoft
» Видове хранилки и тяхното предназначение
Пон 4 Мар 2024 - 8:32 by kikk4o
» Стол/платформа/ за риболов с фидер - 2
Пет 2 Фев 2024 - 17:18 by Outsider