Куки и техните особености
+57
dako
djidjo
Ивката Вълов
jorjinio
glmv
EDI
veselinov
Dass
xsxboy
Влади В
bachoivo
rivezoro
М. Сталев
Калин
Николай Лесев
Красимир
Олег Димитров
tanoman
gloupan - Киро
Apollo
mmilen
Naas
nicko
bobigrig
Тони Начев
barbolov.1977
topsoft
жорката
Port_Royal
boreto1
Петър Василев
kRaikkonen
Станев
Милен Динков
shimano86
miLen4o
Dermy
marian shimano
Veselin_fish
Local
stan4o
gogata7904
Doktor-5
tsvetkoff
Outsider
aspius
LMMitrev
fiverov
butnik
ceco65
Бачо Илия
VNNaidenov
Теди
dekata
iliqn_d
Admin
TachkoT
61 posters
Страница 5 от 11
Страница 5 от 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: Куки и техните особености
Apolloborgir написа:Здравейте, колеги! Отскоро съм в форума и все още не съм навлязъл напълно в атмосферата, но искам да ви споделя за моите куки-фаворити!
Слабост ми е метод-фидера и на мен ми е много удобно да ловя шарковци с Korda Choddy и Kamasan B911 Eyed. Досега Корда-та не ме е предавала.Използвам N12 -миналата година ми попадна един пакет, ама вече не мога да си намеря такива. Надявам се скоро да имам удоволствието да ловя с Guru, но си чакам доставката.
Сори че ти го признавам но тези две марки имат най бързо затъпяващите се куки в света.
ПС: Шимано86 сега ще дойдат 101-ци ще ти кажа като са на рафта, че бързо ги кльопат.
Имам питане- знаете ли откъде да си поръчам куки Colmic?
Знам за техния магазин, но ги продават само в кутийки от по 20 броя за 6 кинта, а аз си търся по 10бр. няколко номера да си заредя класьорчето.
Знам за техния магазин, но ги продават само в кутийки от по 20 броя за 6 кинта, а аз си търся по 10бр. няколко номера да си заредя класьорчето.
Гост- Гост
баничката написа:Имам питане- знаете ли откъде да си поръчам куки Colmic?
Колега те така си ги продават! Във всеки магазин са на тази цена и под тази бройка. Цената е нормална Камасан и Оунър са по 10бр. за 3.30-3.50, тук 10 ти идват 3лв.
Влади В- Вице Републикански Шампион 2017
- Брой мнения : 2372
ЛукаБрази написа:Доки какво ще кажеш за Тубертини серия 33.
Докато гледам мача вързах някоя 14ка
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 1650
ЛукаБрази написа:ЛукаБрази написа:Доки какво ще кажеш за Тубертини серия 33.
Докато гледам мача вързах някоя 14ка
Да в арсенала са ми, ползвах ги за първи път на турнирите в Сегет.
В момента обаче се изместват от серия 10, която ми стана любима за шарковци.
Лошо е обаче, че ги няма в малки размери!
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] Чух и за поводи 0.05! [You must be registered and logged in to see this image.] Оттам до мъжкия отбор по синхронно плуване е само една крачка , да знаеш.... [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
С Kamasan досега съм нямал проблеми, за Guru нямам впечатления. Но съм отворен за предложенияmarian shimano написа:Apolloborgir написа:Здравейте, колеги! Отскоро съм в форума и все още не съм навлязъл напълно в атмосферата, но искам да ви споделя за моите куки-фаворити!
Слабост ми е метод-фидера и на мен ми е много удобно да ловя шарковци с Korda Choddy и Kamasan B911 Eyed. Досега Корда-та не ме е предавала.Използвам N12 -миналата година ми попадна един пакет, ама вече не мога да си намеря такива. Надявам се скоро да имам удоволствието да ловя с Guru, но си чакам доставката.
Сори че ти го признавам но тези две марки имат най бързо затъпяващите се куки в света.
ПС: Шимано86 сега ще дойдат 101-ци ще ти кажа като са на рафта, че бързо ги кльопат.
Сега си взех на Matrix от Краси и ще ги пробвам в най-скоро време
marian shimano написа:За кордата и камасана говоря, по долно качество не съм барал.
Дай предложение какви да пробвам. Винаги съм готов за нови неща
За???монтаж, вид риби, големина на риби???Apolloborgir написа:marian shimano написа:За кордата и камасана говоря, по долно качество не съм барал.
Apolloborgir написа:
С Kamasan досега съм нямал проблеми
И аз.Винаги са били едни от любимите ми куки , ловил съм по испански язовири , на които дъното им е тотален камъняк , и не съм забелязал да се изтъпяват по-бързо от други марки.
Чувал съм не само от Шими за този проблем , което ме кара да мисля , че у нас се вкарва някакъв брак или откровено менте...
2019:
2021:
2022
2023
2024
Outsider- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 7091
marian shimano написа:За???монтаж, вид риби, големина на риби???Apolloborgir написа:marian shimano написа:За кордата и камасана говоря, по долно качество не съм барал.
Метод-фидер, на косъм, шаран, до 5кг (дано и по-големи )
Outsider написа:Apolloborgir написа:
С Kamasan досега съм нямал проблеми
И аз.Винаги са били едни от любимите ми куки , ловил съм по испански язовири , на които дъното им е тотален камъняк , и не съм забелязал да се изтъпяват по-бързо от други марки.
Чувал съм не само от Шими за този проблем , което ме кара да мисля , че у нас се вкарва някакъв брак или откровено менте...
Колега, почти съм убеден, че много работи се, които се внасят у нас са менте или второ качество. От много магазини в БГ вече се отказах да си купувам, защото доста неща са боклуци, за съжаление
Относно Камасана искам да си изкажа личното мнение.
Ловя на плувка от малък - повече от 25 години, но по-грозни куки лично аз не съм виждал. През годините съм ползвал какви ли не куки, но тия Камасани за нищо не стават. ИЛИ поне тия Камасани, които се продават в нашия град. Какво имам предвид - куките са грозни, вижда се ниското качество на използвания материал, оксидация е на ниско ниво, липса на контра или има някакви наченки на контра и не на последно място - често в пакетчето има куки без лопатки. Последния път, есента, си бях взел 3 пликчета Kamasan B 640 - 10, 12 и мисля 16 номер. Имаше куки без лопатки - лопатките бяха в самото пликче. Десети номер бяха хубави на външен вид, но малките номера все едно са правени в час по трудово обучение.
От няколко години имах усещането, че тия Камасани имат доста ментета, но след като прочетох и мненията на други колеги по форумите все повече се убеждавам, че е така. Преди две седмици съм махнал всички Камасани от кутията с куки, събрах ги на едно място и съм ги дал в единия от нашите рибарски магазини за подаряване на някой, който ги иска.
За сега съм доволен от Гамакатсу, но все още съм в тестов период с тях - серия 2210В. Поне не се затъпяват така лесно, както Оунър Фуна - фуната при леко чукване в камък или по-твърд предмет и е до там. Предпочитам да нося с мен два вида куки от различни номера, но да знам, че са качествени, а не 20 вида от различни марки и номера и да не ги ползвам, защото не стават.
От два месеца съм си купил и от японския Оунър - в тия хубавите опаковки, но все още нямам възможност да ги пробвам.
Ловя на плувка от малък - повече от 25 години, но по-грозни куки лично аз не съм виждал. През годините съм ползвал какви ли не куки, но тия Камасани за нищо не стават. ИЛИ поне тия Камасани, които се продават в нашия град. Какво имам предвид - куките са грозни, вижда се ниското качество на използвания материал, оксидация е на ниско ниво, липса на контра или има някакви наченки на контра и не на последно място - често в пакетчето има куки без лопатки. Последния път, есента, си бях взел 3 пликчета Kamasan B 640 - 10, 12 и мисля 16 номер. Имаше куки без лопатки - лопатките бяха в самото пликче. Десети номер бяха хубави на външен вид, но малките номера все едно са правени в час по трудово обучение.
От няколко години имах усещането, че тия Камасани имат доста ментета, но след като прочетох и мненията на други колеги по форумите все повече се убеждавам, че е така. Преди две седмици съм махнал всички Камасани от кутията с куки, събрах ги на едно място и съм ги дал в единия от нашите рибарски магазини за подаряване на някой, който ги иска.
За сега съм доволен от Гамакатсу, но все още съм в тестов период с тях - серия 2210В. Поне не се затъпяват така лесно, както Оунър Фуна - фуната при леко чукване в камък или по-твърд предмет и е до там. Предпочитам да нося с мен два вида куки от различни номера, но да знам, че са качествени, а не 20 вида от различни марки и номера и да не ги ползвам, защото не стават.
От два месеца съм си купил и от японския Оунър - в тия хубавите опаковки, но все още нямам възможност да ги пробвам.
Милен Динков- 🐟 🐟
- Брой мнения : 68
Доволен ша останеш...Милен Динков написа:... От два месеца съм си купил и от японския Оунър - в тия хубавите опаковки, но все още нямам възможност да ги пробвам.
Outsider написа:Гъма, аванса, умението на риболовеца, поводът и куката са важни, но НЕ премахват значението на бланка на фидера.
Въпросния онър бие по цена и най долнопробните куки , такава цена няма под 10ст. за брой кука, много са добри, но имам две забележки, лесно се изправят и са малко по затворени от колкото ни трябва за нашия риболов, но си остават без аналог.
Камасана на 5 риби трябва да се сменя, не знам , но имам чуството че са пуснали на ментетата менте.
Аполо, аз ползвам на Солар куките, понеже са качествени и много трудно се затъпяват, така дал 17лв за 10 куки ми се връзва по-евтино, имат два модела , препоръчвам ти номер 4 и 6 модел стронг холд 101 за такива шаранчета, като въпросната кука е на много високо ниво. Монтажите са , фиксиран с шлаух, КД монтаж и монтаж с халка по стаблото, аз ползвам първия, най елементарния.
Иначе има и много други, но не обикалям вече марките, една да се докаже и вече съм сигурен като отида на риболов.
Поздрави!
Камасана на 5 риби трябва да се сменя, не знам , но имам чуството че са пуснали на ментетата менте.
Аполо, аз ползвам на Солар куките, понеже са качествени и много трудно се затъпяват, така дал 17лв за 10 куки ми се връзва по-евтино, имат два модела , препоръчвам ти номер 4 и 6 модел стронг холд 101 за такива шаранчета, като въпросната кука е на много високо ниво. Монтажите са , фиксиран с шлаух, КД монтаж и монтаж с халка по стаблото, аз ползвам първия, най елементарния.
Иначе има и много други, но не обикалям вече марките, една да се докаже и вече съм сигурен като отида на риболов.
Поздрави!
marian shimano написа:лесно се изправят
Ще може ли да го коментираме това.Аз до сега такъв случай не съм имал !
fiverov- II-ро място "Джеди" лига 2013 г.
- Брой мнения : 1552
Да ама Мариански ги тества на Богровските шараниfiverov написа:marian shimano написа:лесно се изправят
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
Не е на Богровските бе глупав, аз да не съм некъв аматьор, как можа да си го помислиш.
Фифи вече три пъти Бро, Щ+Щ
Милен Динков написа:Относно Камасана искам да си изкажа личното мнение.
През годините съм ползвал какви ли не куки, но тия Камасани за нищо не стават. Какво имам предвид - куките са грозни, вижда се ниското качество на използвания материал, оксидация е на ниско ниво, липса на контра или има някакви наченки на контра и не на последно място - често в пакетчето има куки без лопатки.
Значи всичко е ясно - сто процента става дума за менте!
Аз съм доволен до смърт от качеството и изработката на всички серии на Камасан , които съм ползвал , дори и да съм се отказал от някои от тях във връзка с променените ми условия на риболов. Ползвал съм B511 , B611 , B711 , B590 , B560 , Animal , Golden carp... всичките са с идеално качество на стоманата , остри , държат сума ти време , не съм имал нито проблеми с контра , нито с лопатките...ако ще ти пробутват ментета , правилно си решил да смениш марката - обаче Камасан няма вина за тая работа
2019:
2021:
2022
2023
2024
Outsider написа:
Значи всичко е ясно - сто процента става дума за менте!
Аз съм доволен до смърт от качеството и изработката на всички серии на Камасан , които съм ползвал , дори и да съм се отказал от някои от тях във връзка с променените ми условия на риболов. Ползвал съм B511 , B611 , B711 , B590 , B560 , Animal , Golden carp... всичките са с идеално качество на стоманата , остри , държат сума ти време , не съм имал нито проблеми с контра , нито с лопатките...ако ще ти пробутват ментета , правилно си решил да смениш марката - обаче Камасан няма вина за тая работа
+1 и само ще добавя B651 !!!
Влади В- Вице Републикански Шампион 2017
- Брой мнения : 2372
Мерси много! Тая серия не знам как не съм и обърнал внимание досега - грешка , която ще се поправи в най-скоро време!
2019:
2021:
2022
2023
2024
B560 ми е от любимите куки.Аз лично на такива калпави партиди не съм попадал.Взимал съм си ги от Карлово и от Мегафишинг.
През няколкото си есенни излета на река с фидер съм много доволен от Kamasan B711, както и Mustad pro specimen chub, няма избягала риба. За болонезата ползвам леки куки - Оунър Funa и Chinta, Gamakatsu 2020N, Kamasan B611, Drenan Carbon match, също хубави куки.
Станев- ﻝ
- Брой мнения : 4
fiverov написа:marian shimano написа:лесно се изправят
От тези куки съм имал счупена, но изкривена никога. След зверско дърпане при закачка, беше останала само опашката на куката ( повод Халдорадо визитор 0.16 )
Naas- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
- Брой мнения : 1031
Искам само да ви попитам от чисто любопитство - вие на каква цена купувате японския Оунър?
Милен Динков- 🐟 🐟
Шегувах се бро но ако е рекъл господ ще те видим...marian shimano написа:Не е на Богровските бе глупав, аз да не съм некъв аматьор, как можа да си го помислиш.
ЛукаБрази- 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟
2 лвМилен Динков написа:Искам само да ви попитам от чисто любопитство - вие на каква цена купувате японския Оунър?
kRaikkonen- 🐟 🐟
- Брой мнения : 185
3,30-3,50Милен Динков написа:Искам само да ви попитам от чисто любопитство - вие на каква цена купувате японския Оунър?
Outsider написа:Гъма, аванса, умението на риболовеца, поводът и куката са важни, но НЕ премахват значението на бланка на фидера.
2лв. Това са колегите от които ги взимамМилен Динков написа:Искам само да ви попитам от чисто любопитство - вие на каква цена купувате японския Оунър?
[You must be registered and logged in to see this link.]
Гост- Гост
Dass написа:3,30-3,50Милен Динков написа:Искам само да ви попитам от чисто любопитство - вие на каква цена купувате японския Оунър?
Тази цена е доста солена. Тук при нас е само 1,90лв и собственика на магазина вика, че надценката му е достатъчна и не иска повече. Някои търговци доста вдигат цената.
Милен Динков- 🐟 🐟
Страница 5 от 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Особености на риболова с английска дънна въдица
» Куки за метод фидер!
» Питане относно куки Камасан
» Куки за метод фидер!
» Питане относно куки Камасан
Страница 5 от 11
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Чет 24 Окт 2024 - 9:16 by dantho.mihov
» Клипове за риболов с "Фидер"
Чет 17 Окт 2024 - 11:17 by djidjo
» Дъра, бъра за фидерите
Сря 11 Сеп 2024 - 19:42 by Outsider
» Продава
Пет 9 Авг 2024 - 12:06 by murphymet74
» Първоначално захранване (тежка захранка)
Вто 25 Юни 2024 - 14:06 by topsoft
» Видове хранилки и тяхното предназначение
Пон 4 Мар 2024 - 8:32 by kikk4o
» Стол/платформа/ за риболов с фидер - 2
Пет 2 Фев 2024 - 17:18 by Outsider