Правила за писане във форума.

Go down

Правила за писане във форума. Empty Правила за писане във форума.

Писане by Admin on Сря 7 Дек 2011 - 21:23

Настоящите правила указват правилата за писане във форума  на feeder-fishing  с цел прегледност на публикуваната информация и избягване на скандали и кавги между форумците.

Постарал съм се се правилата да са максимално либерални и да не засягат свободата на лично мнение и писане, като в основни линии указват начина как да се поддържат форумите по-прегледни и максимално полезни за всички, които ги посещават. Ограниченията, които предвиждат правилата са с цел избягване на спамването на форумите, масови скандали и т.н. В общи линии тези правила се спазват и сега, за което благодаря на всички форумци, но е добре да ги има черно на бяло за информация на новите колеги, които започват да пишат във форумите, а и в случаите на уточняване на вече възникнали спорове.

Благодаря за вниманието и приятно сърфиране във feeder-fishing.


1. Никове. Никовете, аватарите и подписите на потребителите не бива да целят обида, критика или умишлено да наподобяват ника на друг потребител на форума. Също така не трябва да съдържат политически, расистки или порнографски елементи. Не се допуска и никовете да съдържат URL адрес (напр. [You must be registered and logged in to see this link.] Никове, аватари и подписи с подобно съдържание ще бъдат деактивирани и в последствие заличени.

1.1. Подписите могат да съдържат  текст  или малко изображение. Подписи с рекламно послание или характер, ще бъдат служебно редактирани, а ако целият подпис е реклама, ще бъдат изтривани.

2. Аватари. Размерът на аватарите не може да бъде по-голям от:
- широчина: 150 пиксела
- височина: 200 пиксела
- размер на файла не по-голям от 64kB
Потребители с по-големи аватари от изискванията ще бъдат предупреждавани да ги смалят. В случай на отказ аватарът ще бъде премахнат.

3. Да не регистрира повече от един профил във форума на feeder-fishing. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума. Дублиращите профили на същия потребител ще бъдат изтривани!

3.1. Администраторът може да изтрива профили, които не са били използвани за период по-голям 6 месеца.

4. Да уважава мнението на колегите от форума. Обиди, заплахи, преки характеристики към друг потребител на форума ще бъдат считани за нарушение на правилата и модерирани или изтрити от модератор или администратора на форума. Потребители, които умишлено тормозят, обиждат или заплашват други колеги ще бъдат деактивирани, банвани.

4.1. Потребители, които манипулират или въвличат други потребители в интриги под каквато и да било форма (ЛС или директен пост) ще получат последно предупреждение за изгонване от форума. В случай, че продължът ще бъдат деактивирани и баннати.

4.2. Потребители, които въртят далавери и измами, през подфорума за обяви, на ЛС или други начини, ползвайки форума ще бъдат директно банвани от форума.

5. Лични спорове и конфронтации се уреждат САМО чрез "лични съобщения". Абсолютно е недопустимо постването им във форумите, като такива постове или теми ще бъдат отстранявани без предупреждение.

6. Да се пише само и единствено на кирилица в форума!

7. Писането на заглавия или постове изцяло с главни букви се считат за "викане" и съответно ще бъдат редактирани или изтривани. Използването на големи букви се допуска само в случаите, когато целта е да се направи акцент на част от текста или заглавието на темата, но не целият текст да е с главни букви.

8. Желателно е да се придържате максимално близо до темата на дискусията. При особено големи отклонения от първоначалната темата, същата ще бъде разделена, като мненията извън темата ще бъдат обособени в нова тема, в съответния подфорум, за който се отнасят.

9. При пускането на нова тема е желателно първо да проверите с търсачката дали вече не е била дискутирана. Целта е да не се получава дублиране на теми, които са били дискутирани през последния месец. В случай на дублиране на тема същата ще бъде заключвана, а мненията прехвърлени в първата такава, като ще бъде оставен линк към първата тема.
Ако към дадена тема има голям интерес може да предложите на модератора или администратора да бъде добавена в навигационна лента "Съдържание", където се поместват теми с голям потребителски интерес.

10. Не се допуска пускането на една и съща тема в повече от един подфорум, изключение от това правило са темите, пускани от модераторите или администратора, касаещи системни съобщения за форума. Дублираните теми в подфорумите ще бъдат отстранени, като ще бъде оставена само тази, която отговаря по смисъл на подфорума, в който е пусната.

11. Не се допускат теми, които съдържат: расистки характер, заплахи към трети лица, подбуди към престъпления, порнография, еротика или сцени с насилие. Такива теми ще бъдат отстранявани от форума без предупреждение.

12. Изрично се забранява постването на информация от лични съобщения на потребители във форумите без съгласието на източника на информацията от личното съобщение. При сигнал от потребител на форума, че информация, която той е изпратил на друг потребител и същата е била постната във форума без негово съгласие, темата ще бъде изтрита, а потребителя, който е пуснал ще бъде деактивиран до изясняване на обстоятелствата.

13. Постинги с повтарящо се съдържание или със съдържание извън темата на дискусията се определят като SPAM. Подобни постинги или теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреден. В случай, че авторът продължи умишлено да пуска SPAM, той ще бъде деактивиран.

14. Желателно е дълги линкове да не се Paste-ват директно във форума, а под формата на линк (например: Кликни Тук) за да не се раздува излишно дизайна на форума.

15. Желателно е, когато цитирате мнение да цитирате само тази част, за която се отнася вашият пост, а не цялото мнение.

16. Груб и просташки език в постингите се счита за неуважение към останалите потребители на форума. Съответният постинг ще бъде модериран или изтрит, а потребителят който го е пуснал ще получи жълт картон.

17. Рекламни / търговски постинги. Постинги с рекламен или търговски характер не се допускат във форума и ще бъдат своевремнно изтривани.
Под постинги с рекламен или търговски характер се разбира:
- бот постове;
- постинги от вносители, търговци или производители с цел реклама на техни продукти или услуги;
- постинги от трети лица с рекламно съдържание и контактна иформация за вносителя / търговеца / производителя;
- постинги от вносители, търговци или производители в теми, дискутиращи даден продукт, целящи конкретна продажба на продукт или услуга на участник в дискусията;
- постинги целящи продажба на услуги.
Изключения:
- когато самите потребители са поискали информация от вносителя/търговеца производителя за предлагани от него продукти или услуги;
- анонси и репортажи на риболовни състезания.

18. Напускане на форума (изтриване на регистрация):
Всеки потребител има право по лична преценка и желание да напусне форума и съответно ника и профила му да бъдат изтрити.
Админът и модераторите на форума не са длъжни да трият постове на потребител, който е пожелал да напусне форума.

19. По преценка на администратора на форума, същият може да ограничи достъпа до някои от под форумите на някои от потребителите.

20. Представянето е препоръчително, а местоположението в профила задължително. Не представилите се потребители и потребители с по-малко от 10 поста нямат достъп до всички раздели във форума! Можете да се представите [You must be registered and logged in to see this link.].
avatar
Admin
🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟 🐟

Брой мнения : 7791

http://feeder-fishing.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите